Configurare router

Ce este un router Wireless?

Un router Wireless este un echipament care ofera posibilitatea de conectare a mai multor calculatoare la internet. Router-ul trebuie sa fie conectat printr-un cablu de la provider-ul de internet.

Ca sa spunem mai pe romaneste, cu ajutorul unui router veti scapa de toate firele din casa, accesul la internet fiind posibil doar cu ajutorul unui cablu de la provider-ul de internet, care se va conecta la router. Conditia este ca toate laptop-urile si/sau calculatoarele sa aibe o placa de retea wireless.

Configurarea router-ului wireless

Chiar daca procesul de configurare a routerului nu necesita cunostinte vaste din IT, atunci cand nu dati importanta unor aspecte in acest proces, securitatea conexiunii la internet poate fi afectata. Daca ati realizat o configurare necorespunzatoare puteti avea diferite probleme, precum conectarea unor utilizatori straini la internet fara acordul dumneavoastra, iar datele transferate pot fi vulnerabile.

configurare router wireless constanta

Configurarea consta in setarea unor parametrii care vor permite conectarea mai multor calculatoare la internet cu ajutorul routerului, dar si setarea securitati acestuia.

Tehnicienii de la Evo IT va stau la dispozitie si sunt dispusi sa va ajute cu setarea atat a routerului cat si cu crearea retelei locale si securizarea acesteia, pentru a va putea proteja accesul la internet.

 

Evo IT – Configurare router wireless Constanta