Sony a vandut peste 5.3 milioane de console PlayStation 4

Cele mai recente cifre oferite de compania de cercetare NPD Group arata ca Sony a vandut peste 5.3 milioane de console PlayStation pe plan mondial pana pe data de 8 februarie. Compania estimase ca va vinde 5 milioane de unitati pana in luna martie. Cei de la Sony se asteapta sa vand un numar mare de console in Japonia unde noua consola PlayStation 4 va fi lansata abia pe data de 22 februarie.

Compania Sony a reusit sa ii depaseasca pe rivalii sai  si anume cei de la Microsoft, a carui consola Xbox One lansata in aceeasi perioada a reusit sa vanda abia 3.9 milioane de console pana pe 24 ianuarie. Sony a  reusit sa vanda “aproape dubulu” fata de Microsoft luna trecuta in Statele Unite.

PlayStation 4 se vinde mai bine deoarece pretul acestuia este cu 100 de dolari mai mic fata de al consolei americane Xbox One. Mai mult Microsoft se asteapta o crestere substantiala  a vanzarilor in luna martie cand se va lansa jocul Titanfall, joc care nu va fi disonibil pe Play Station 4.

PlayStation 4 s-a vandut de patru ori mai repede decat Wii U

 

Intre timp, Nintento a vandut 5.85 milioane de console Wii U la peste un an de la data de lansare, ceea ce inseamna ca PlayStation 4 se vinde de 4 ori mai repede.