Networking

cablare structurata constanta

Cablare structurata Constanta

Cablarea structurata reprezinta baza tuturor echipamentelor de comunicare dintr-o companie si presupune realizarea unei singure infrastructuri de comunicare ce va sustine diferite echipamente, cum ar fi : calculatoare, telefonie, servere, switch-uri, routere, sisteme de supravechere sau de securitate. Acesta retea trebuie sa permita conectarea, rapida, flexibila, eficienta si fiabila a oricariu tip de echipament in aceasta infrastructura.

Ce benefici aduce o astfel de infrastructura?

O astfel de infrastructura va garanta transparenta pentru utilizatori, fiind foarte usor de folosit. Aceasta investitie va va aduce urmatoarele beneficii:

Reducerea costurilor de administrare
Imbunatatirea vitezei traficului
Atasarea unor noi echipamente,servere se va face foarte usor
Va permite schimbari ale pozitiei calculataorelor fara alte investitii
Folosirea aceluiasi mediu cablu, canal cablu pentru transfer voce, date , telefonie, sisteme de supraveghere si sisteme de securitate

Orice infrastructura este unica, deoarece acesta se va dezvolta in functie de nevoia fiecarei companii. Se va tine seama de structura arhitecturala a cladiri, de produsele ce vor fi folosite pentru conexiuni, ce functii va avea instalatia de cablu si ce echipamente de retea vor fi instalate.
O cablare structurata profesinala consta in elaborarea unui plan detaliat inainte de a incepe implementarea. Aici se vor stabili cateva etape :
Se va stabili topologia retelei
Se vor analiza nevoile firmei in ceea ce priveste fluxul de informatii
Se vor alege echipamentele de retea si locul unde acestea vor fi instalate
Se vor alege magistrarele de transport al retelei
Se va stabili pe unde vor trece traseele de cablu si unde vor fi pozitionate prizele de retea
Se va elabora un plan de proiectare a retelei