Se inchid torentele? Providerii pot taia accesul utilizatorilor

Curtea Europeana de Justitie (CEJ) a decis ca toti providerii de internet din Europa sa poata bloca accesul clientilor sai la toate site-urile de tortente.
Aceasta decizie vine pe baza unui caz din Austria care a avut loc in anul 2012,  dupa ce Curtea Suprema de la Viena a impus Curtii Europene modificarea legii privind materialele protejate de drepturile de autor.

Mai concret, UPC Telekabel Wien a fost dat in judecata de catre o companie pentru a bloca accesul la site-ul kino.to, unul din cele mai mari site-uri de torrente din Austria si Germania. Justitia a hotarat ca providerii de internet pot bloca accesul la site-uri care impart materiale piratate, UPC s-a aparat si a spus ca nu are nici o legatura cu respectivul site si ca aceasta masura ar duce la pierderea multor clienti.

Curtea Europeana de Justitie a hotarat ca toti providerii care ofera clientilor sai accesul la continut protejat de drepturi de autor, fara sa aibe dreptul, vor avea rol de intermediar, putand fi si ei trasi la raspundere.>In momentul de fata, magistratii euripeni au decis ca aceasta probelema va fi tratata de justitia din fiecare tara.

La nivel european, parerile sunt impartite. Marea Britanie si Irlanda a blocat deja accesul la site-urile de torrente iar Olanda a decis sa permita acest lucru.