Orange a fost tinta unui atac de tip phishing

Compania Orange a anuntat ca a fost tinta unui atac cibernetic de tip phishing pe data de 16 ianuarie 2014.

Orange a fost tinta unui atac de tip phishing

Orange se confrunta cu o problema serioasa in Franta unde pe data de  16 ianuarie site-ul companiei a fost atacat, iar datele persoanale ale 800 000 de clienti au fost compromise. Hackeri au atacat pagina “Mon Compte” (Contul Meu) iar  3% din clienti au fost afectati de acest atac.

Hackerii au reusit sa “fure” mai multe informatii cu caracter personal, cum ar fi , numele si prenumele, adresa postala , adresa de e-mail, numarul de telefon de fix si mobil, precum si alte informatii, insa parolele conturilor nu au fost compromise a confrmat un puratator de cuvant de la Orange.

Laurent Benatar, directorul tehnic al Orange a confirmat aceasta stire. Dupa descoperirea acestui atac pagina “Contul Meu” a fost inchisa ca masura de precautie in timp ce “vulnerabilitatea” a fost reparata dupa cateva ore.

Clientii afectati au primit un mail pe data de 23/24 ianuarie care ii avertiza cu privire la tentativa de phising. Cei de la Orange au tinut sa isi asigure clientii ca protejarea datelor persoane este cea mai importanta prioritate a companiei.