Microsoft a vandut peste 200 de milioane de licente Windows 8

Microsoft a depasit pragul de 200 de milioane de licenta vandute ale sistemului de operare Windows 8 potrivit vicepresedintelui de marketing, Tami Reller.

Tami Reller, vicepresedintele de marketing de la Microsoft a anunt joi, in cadrul unui eveniment orgazinat de Goldman Sachs ca Windows 8 (8.1) a depasit pragul de 200 de milioane de licente vandute.

A trecut ceva timp de cand compania a anuntat numarul oficial al licentelor vandute pentru Windows 8. Ultima data cand au facut un astfel de anunt a fost in luna mai a anului 2013 cand, Microsoft anuntase ca  vanduse  mai mult de 100 de milioane de licente Windows 8.

Windows 8 si Windows RT a fost pus spre vanzare pe data de 26 octombrie 2012. Oficialii Microsoft au declarat ca au vandut mai mult de 40 de milioane de copii ale sistemului de operare dupa prima luna. La data de 8 ianuarie 2013, compania a declarat ca a vandut 60 de milioane de licente Windows 8 pana la data respectiva..

Compania a mai precizat ca cifrele oferite cuprind si licentele OEM si upgrade-uri, dar nu includ licentele vandut de ei prin parteneriatele companiei cu producatorii hardware.

Microsoft a vanut 240 de milioane de licente Windows 7 in primele 12 luni iar Windows 8 debia a depasit pragul de 200 de milioane dupa 18 luni. Daca facem o comaratie intre licentele Windows 7 si Windows 8 vandute vom vedea ca intr-un interval de timp similar Windows 7 s-a vandut mult mai bine.