Google a redus tarifele pentru Google Drive cu pana la 80%.

Gigantul Google a anuntat joi o scadere la tarifele serviciului sau de cloud, Google Drive, cu pana la 80%.

Pretul lunar pentru 100 Gb spatiu de stocare a scazut de la 4.99$ la 1,99$, pretul lunar pentru 1 Tb spatiu stocare a scazut de la 49,99$ la 9,99$, iar daca optati pentru 10 Tb spatiu de stocare cloud veti plati acum 99,99$ lunar. Cat privesti spatiu de stocare gratuit oferit de Google Drive, acesta va ramane de 15Gb.

Google Drive pricing Scott Johnston, un director de management de produs Google, a declarat într- un post de pe site-ul Google, faptul că prețurile au fost tăiate din cauza ” unei serii de imbunatatiri recente ale infrastructurii . ”

“Suntem in masura sa facem mult mai accesibil pentru tine, pastrarea datelor in conditii de siguranta si accesarea acestora de pe orice dispozitiv, de oriunde ” a mai declarat Johnston.

Datele stocate in Google Drive pot fi accesate si din Gmail si Google+ Photos.

Utilizatorii care au deja planuri de stocare anterioare achizitionate, acestea vor fi mutate la un nou plan similar fara alte costuri.

Principalii concurenti ai Google Drive sunt One Drive de la Microsoft si iCloud de la Apple, dar cu siguranta mult mai afectati de aceasta mutare a gigantului, sunt furnizorii mai mici de servicii specializate, cum ar fi DropBox, Box, SugarSync și YouSendIt.

Noile tarife Google Drive subclaseaza cu mult tarifele concurentilor sai, de exemplu:

> Dropbox oferă 2GB gratuit și taxe 9.99 dolari pe lună pentru 100GB.

> OneDrive oferă 7GB de stocare gratuit, și taxele 25 $ pe an pentru 50GB de stocare și 50 dolari pentru 100GB.