AMD a lansat Radeon R9 295X2, cea mai rapida placa video din lume

Compania AMD a lansat azi 9 aprilie 2014 cea mai rapida placa video din lume.

Placa poarta numele de  Radeon R9 295X2, dispune de 8 GB GDDR 5 si este proiectata pentru pasionatii de gaming. AMD a unit doua GPU-uri Radeon R9 pe o singura placa, aceasta poate face fata fara probleme la rezolutie 4k  tuturor jocurilor care sunt in acest moment pe piata si chiar celor care vor iesi in curand.

AMD Radeon R9 295X2

“AMD este foarte incantata sa lanseze pe piata noua placa  R9 295X2, care este construita pe aceasi arhitectura GCN (Graphics Core Next),” spune vice presedintele si manager general de la Graphics Business Unit AMD, Matt Skynner. ” Acest produs a depasit noi recorduri si ofera suport audio si grafica 4k de neegalat si demonstreaza inca o data ca AMD insamna gaming.”

Noua placa   Radeon R9 295X2 dispune de un sistem de racire cu apa care nu va necesita intretinerea sa. Sistemul a fost dezvoltat in colaborare cu cei de la Asetek care sunt lideri in sistemele de racire cu lichid. Deci utilizatorii pot fi linistiti si vor vedea ca temeraturile vor fi destul de joase iar sistemul de ventilare silentios chiar daca acesta va rula la o capacitate maxima.

AMD Radeon R9 295X2

“Compania Asetek se mândreşte să colaboreze cu AMD ,pentru a oferi o soluție de răcire pentru o placăgrafică inovatoare din toate punctele de vedere,” ne spune Andre Eriksen, fondatorul compnaiei Asetek. ” Folosind tehnologia noastra de racire, placa 295X2 ofera o performanta maxima, intr-un mod silentios.”

 

Radeon R9 295X2  dispune si de  True Audio ce va transforma orice sistem stereo intr-unul surround. Are un procesor audi instalat pe GPU-uri si ofera un sunet extrem de clar si bogat. Mai mult, utilizatorii se vor bucura de gaming multi-monitor datorita tehnologiei AMD Eyefinity.

 R9 295X2

AMD Radeon R9 295X2 va putea fi achizitionata incepand cu aceasta luna, la pretul de 1099 de euro.

 

 

Sursa : arenait.net