AMD a lansat prima placa video de 16 GB din lume

Compania AMD a lansat prima placa video ce dispune de o memorie de 16GB si suport pentru ecrane 4k.

Placa se numeste  AMD FirePro™ W9100 si este echipata cu o memorie GDDR5 de 16 GB, avand o performanta de peste 2 TFLOPS si suport 4k multi-display care despasesc orice bariera tehnologica din ziua de azi.

Datorita graficii de ultima generatie, performante de pana la 2,62 TFLOPS si cu rezolutie de 4k multi-display, utilizatorii se pot bucura de viteza si creativitate, pot face multi tasking cu pana la 6 ecrane 4k.

AMD FirePro ™ W9100

“În ziua de azi, display-urile 4K sunt mult mai accesibile,” explică Matt Skynner, vice-președinte și manager general pentru AMD Graphics. “Putem observa creșterea cererii de suport pentru memorie în timp ce limitele producției video 4K sunt împinse la extrem. AMD a livrat modelul W9100 la momentul potrivit pentru a satisface aceste cerințe, fiind o placă proiectată pentru cele mai solicitante fluxuri de lucru în sistemele de ultimă generație. Fiind vârful de lance al plăcilor video AMD, W9100 oferă performante grafice nemaivăzute, putere de calcul de top și este echipată în premieră cu 16GB de memorie GDDR5 ultra-rapidă –cel mai mare frame buffer fabricat vreodată.”

prima placa video cu 16 Gb GDDR5

Placa grafica AMD FirePro W9100 include urmatoarele :

  • Placa poate ajunge la o rata de 1/2 la calcule cu dubla precizile, avand peste 2 TFLOPS de performanta dubla precizie, ceva nou pentru un procesor.
  • 5.24 TFLOPS de performanta simpla precizie, aceasta imbunatateste viteza de efectuare a operatiunilor de simpla precizie  folosite in simulari, efecte, procesare de semnal  unde performanta este primordiala.
  • Dispune de o memorie GDDR5 de 16 GB ce ofera utilizatorilor de a lucra la un nivel mult mai inalt de viteza si raspuns.
  • Noua placa suporta multi GPU care combina pana la 4 placi W9100 într-un singur sistem  si echilibreaza puterea de procesare pentru a lucra in stream-uri 4k in timp real.
  • Dispune de rezolutie 4k, placa fiind echipata cu 6 porturi Mini DisplayPort 1.2, W9100  ce pot sustine 6 display-uri 4k.
  • Are suport OpenCL, utilizatorii putand sa se bucure de performantele oferite de rularea in paralel a GPU-urilor.

Sistemul FirePro Ultra Workstation include:

  • Suport Multi GPU
  • Suport OpenCL 2.0
  • Suport pentru Multi Display 4k

Noua placa de la AMD va putea fi achizitionata incepand cu aceasta vara prin partenerul global AMD, SAPPHIRE Technology si prin integrare in sistemele HP Z820 and HP Z620.