ADATA a lansat memoriile XPG Z1 DDR4

Compania ADATA a prezentat primele memorii DDR4 din seria XPG, speciale pentru overclocking.

 

XPG Z1 ofera suport pentru cele mai noi platforme Intel®  Haswell-E cu performante foarte mari. Noile placute nu sunt doar o “arma” pentru gaming ci si o componenta impresionanta de overclocking.

Memoriile DDR4 depasesc memoriile DDR3 prin performanta ridicata si consum redus de energie. Tensiunea de lucru a memoriilor DDR3 este de 1.5 iar noile modele DDR4 au un consum de  doar 1.2V, insemnand o reducere de 20% a consumului de energie. Ajunge la viteze de pana la 2800 MHz, latente CL 17-17-17 si o latime de banda ce ajunge la 22GB/s. Acestea au nevoie de doar 1.2 V pentru a ajunge la o frecventa de 2800 MHz si asigura o eficienta imbunatatita pentru transferul de date.

XPG Z1 vine cu un design inspirat din aviatie si o textura de carbon, cum se folosesc si la masinile de curse, acestea simbolizand performanta extrema la care ajunge. Datorita acestui design , XPG Z1 poate face contact direct cu radiatoarele, asigurand astfel o temperatura mai scazuta, reducand in acelasi timp rezistenta electrica si consumand mai putina energie.

Noile memorii sunt fabricate din cipuri de inalta calitate , selectate printr-un proces de filtrare foarte strict. Acestea folosesc cele mai buna PCB-uri ce extind durata de viata a componentei. Mai mult, memoriile ATATA dispun de garantie pe viata.